Летња школа младих математичара Србије за ученике средњих школа

Дивчибаре, 18 – 26. август 2019. године

У циљу још веће популаризације математике и информатике, Друштво математичара Србије – Подружница Београд реактивира идеју летњих школа младих математичара за ученике средњих школа која се темељи на вишегодишњем искуству сличних облика окупљања младих математичара у Шупљој Стени, Пецкој, Струги, Крупњу, Петници, Петровцу на мору, Караташу …

Организатор Летње школе младих математичара за ученике средњих школа је Друштво математичара Србије – Подружница математичара Београд, а покровитељ НИС (акција „Енергија знања“). Са ученицима ће радити чланови најистакнутији стручњаци за рад са обда-реним (чланови државне комисије, некадашњи и актуелни олимпијци и истакнути професори)

Летња школа младих математичара Србије за ученике средњих школа је едукативни камп намењен ученицима првог, другог и трећег разреда који су обдарени за математику и који воле математику и сродне науке. Број учесника је ограничен на 60 (три разреда по 20 ученика).

У реализацији Летње школе предвиђени су следећи програмски садржаји:

  • двочасовна предавања
  • двочасовне радионице
  • самостална појединачна или групна излагања учесника
  • спортско – рекреативне активности
  • културно – забавне активности.

Летња школа младих математичара Србије за ученике средњих школа се реализује на Дивчибарима – познатој висоравни и туристиком месту на планини Маљен, која се налази на 120 километара југозападно од Београда. Смештај учесника Летње школе је у хотелу „Дивчибаре“ на Дивчибарима (трокреветне собе са купатилом) на бази пуног пансиона са додатним хотелским услугама (WI-FI, базен, спортски терени …).

Котизација за учешће ученика у Летњој школи је 27.000 динара. Друштво математичара Србије је бесплатним учешћем у Летњој школи наградло победнике државног такмичења и победнике СМО (чланове математичке екипе Србије за БМО из 1, 2. и 3. разреда) и три најуспешнија решаваоца задатака из математичког часописа „Тангента“. Списак награђених ученика можете прочитати овде.

Очекујемо да школе, једининице локалне самоуправе и други донатори своје најбоље младе математичаре награде бесплатним учешћем у Летњој школи, као најбољим начином да се награди труд и таленат младих људи.

Пријављивање за Летњу школу се обавља путем on line формулара, при чему је пријава важећа само уз уплату бар једне о четири рате. Регистрација учешћа се врши редоследом пријављивања и уплаћивања, при чему број учесниа не може бити већи од 20 по једном разреду и 60 укупно.

Уплате за Летњу школу младих математичара из средњих школа – Дивчибаре 2019. врши се путем текућег рачуна:

Друштво математичара Србије – Подружница Београд,
број: 250 – 1420000445060 – 09, позив на број 18 – 26 – 08 – 2019

За оне ученике чије учешће финансирају родитељи обезбеђено је уплаћивање у четири рате од 6.750 динара (до 10. маја, до 10. јуна, до 10. јула, до 10. августа), при чему се у случају отказа учешча прва рата не враћа.

Детаљније информације о свим појединостима везаним за Летњу школу могу се добити путем е-маил адресе: letnja.skola.mmss.2019@gmail.com

Eлектронске информације за Летњу школу и формулар за пријављивање учесника налазе се овде.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ТИМ ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА СРЕДЊИХ ШКОЛА 2019.

to-top