Позив за учешће на научном скупу

 

„Истраживања у математичком образовању“

Друштво математичара Србије уз подршку Европске организације истраживача у математичком образовању (European Organization of Researchers in Mathematical Education, ERME) организује научни скуп који ће бити одржан 10. − 11. 05. 2019. године. Тема скупа је Истраживања у математичком образовању. У оквиру скупа биће одржана целодневна радионица Квантитативне методе истраживања математичког образовања. Тематски оквир скупа: 1) Савремена истраживања у математичком образовању, 2) Како користити поуке из историје и истраживања у образовној пракси, 3) Методе истраживања у математичком образовању.

  1. Проф. др Јармила Новотна (Jarmila Novotna), Чешка Република, Праг, професор Карловог унивeрзитета, Департман за математику и математичко образовање
  2. Др Патрик Бармби (Patrick Barmby), Велика Британија, руководилац истраживачког центра у „No More Marking“
  3. Проф. др Снежана Лоренс (Snezana Lorens), Велика Британија, Кембриџ, сениор предавач Англиа Рускин универзитета

Скуп је намењен стручњацима у области математичког образовања као и студентима мастер и докторских студија. Позивамо вас да учествујете у раду скупа. Пријаву за учешће на скупу, на приложеном обрасцу (прилог 1), потребно је послати у електронском облику на e-mail conference.dms@gmail.com до 01.03.2019. године. За учешће на скупу није неопходно слање рада. Рок за слање радова је 01.04.2019. године.

Књига резимеа прихваћених излагања биће публикована на web-страници Друштва математичара Србије. Одабрана група рецензираних радова биће објављена у тематском зборнику радова са скупа на енглеском језику или у неком од бројева часописа Настава математике или The Teаching of Mathematics током 2019. године (редовни или тематски бројеви). Поднети радови, по обиму и структури, треба да будуусклађени са AПA упутством (http://www.apastyle.org/learn/tutorials/ basics-tutorial.aspx). За израду радова у целости користити темплејт (прилог 2).

Језик конференције је енглески.

Котизација износи 10000 динара односно 100 евра за девизне уплате. Котизација за студенте износи 5000 динара односно 50 евра. Трошкове пута и смештаја плаћају учесници.

Инструкције за плаћање

Место одржавања скупа је хотел Hotel M, Београд, http://www.hotel-.com/en/. За више информација контактирајте нас на адреси: conference.dms@gmail.com

Надамо се да ћемо вас срести на конференцији.

Позив за учешће на научном скупу

Прилог 1 – Пријава учешћа на скупу

Прилог 2 – Темплејт за израду радова

Програм научног скупа “Истраживања у математичком образовању”

Апстракти пленарних предавања

to-top