Одличан успех екипе Србије на Јуниорској балканској информатичкој олимпијади у Румунији

Јуниорска балканска информатичка олимпијада (Junior Balcan Olympiad in Informatics – JBOI) одржана је у граду Дорохој у Румунији, од 29. августа до 3. септембра 2022. године. На олимпијади је учествовало укупно 47 такмичара из 12 земаља.

Четворочлана екипа Србије одабрана је на основу низа такмичења овогодишњег циклуса, у организацији Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Војислав Андрић, ученик првог разреда Математичке гимназије у Београду освојио је сребрну медаљу. Јован Кулезић, ученик осмог разреда ОШ „Анта Богићевић“ у Лозници и Стефан Шебез, ученик осмог разреда Гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду освојили су бронзане медаље. Константин Пашић, ученик осмог разреда ОШ „Бановић Страхиња“ у Београду добио је похвалу.

Руководиоци екипе биле су Марија Тасић – Педагошки факултет у Врању Универзитета у Нишу и Јелена Матејић – Природно-математички факултет Универзитета у Нишу.

У тренутку објављивања ове вести, Војислав Андрић је уписао други разред, а Јован Кулезић и Стефан Шебез уписали су први разред Математичке гимназије у Београду. Константин Пашић сада похађа први разред Рачунарске гимназије у Београду.

to-top