Друштву математичара Србије додељена Светосавска награда

Друштво математичара Србије овогодишњи је добитник Светосавске награде, за изузетан допринос остваривању напретка у домену стручног усавршавања и професионалног развоја стручног кадра у образовању.

Друштво математичара Србије са поносом истиче да ово признање има посебан значај, јер је додељено у години у којој обележавамо 75 година постојања. Светосавска награда је посвећена нашим ученицима, који постижу одличне резултате на такмичењима националног и међународног нивоа, као и свим редакцијама и уредницима наших часописа, такмичарским комисијама и свим вредним људима који раде за Друштво математичара Србије, математику и информатику у Србији.

Ово признање додељује Министарство просвете. Признања је, у петак, 27. 1. 2023, у Влади републике Србије, уручио Министар просвете, Бранко Ружић. Испред Друштва математичара Србије, признање је примио председник Друштва, проф. др Мирослав Марић. За ово престижно признање, Друштво математичара Србије је предложено од стране Математичког факултета Универзитета у Београду, Математичког института Српске академије наука и уметности и Математичке гимназије.

Добитници Светосавске награде за 2022. годину – Министарство просвете

 

to-top