Српски математички конгрес

Математички факултет, Универзитет у Београду, у сарадњи са Друштвом математичара Србије (ДМС) и више високошколских, научноистраживачких и других институција у Републици Србији, организује XV Српски математички конгрес (15. СМАК).

15. СМАК ће се одржати у Београду од 19. до 22. јуна 2024. године. XV Српски математички конгрес представља један од најважнијих научних догађаја у 2024. години у Републици Србији и региону. Скуп је међународног карактера и отворен је за све области математике, рачунарства и њихових примена.

У име Програмског и Организационог одбора, задовољство нам је да Вас позовемо да учествујете на XV Српском математичком конгресу и својим учешћем допринесете очувању традиције и квалитета овог скупа. Охрабрује се пријава саопштења унутар и изван свих области математике и рачунарства, као и саопштења која презентују резултате интердициплинарних истраживања. Званични језици Конгреса су енглески и српски.

 

ВАЖНИ ДАТУМИ:

– Рок за достављање апстраката саопштења је 7. април 2024. године.

– Информација о прихватању апстраката биће послата ауторима до 17. априла 2024. године.

– Програм рада скупа биће објављен 31. маја 2024. године.

– Рок за плаћање котизације је 24. мај 2024. године.

Списак Програмских области скупа, упутство за припрему и достављање апстраката, регистрацији и друге релевантне информације доступне су на сајту: https://smak15.matf.bg.ac.rs.

 

Организациони одбор

XV Српског математичког конгреса

to-top