Министарка просвете угостила такмичаре и представнике Друштва математичара Србије

Такмичари и представници Друштва математичара Србије су 22. 11. 2023. године присуствовали пријему код министарке просвете, проф. др Славице Ђукић-Дејановић. Пријем је приређен поводим изванредних резултате екипе Србије на међународним такмичењима из информатике за ученике средњих школа – Балканској информатичкој олимпијади (Balkan Olympiad in Informatics – BOI) и Међународној информатичкој олимпијади (International Olympiad in Informatics – IOI).

Милош Милутиновић, ученик Рачунарске гимназије у Београду освојио је злато на Балканској информатичкој олимпијади, а сребро на Међународној информатичкој олимпијади, Илија Кондаков, ученик Интернационалне школа „Прима” у Београду освојио је сребро на Међународној информатичкој олимпијади, Немања Мајски из Гимназије „Вељко Петровић“ у Сомбору освојио је сребро на Балканској информатичкој олимпијади, а бронзу на Међународној информатичкој олимпијади, Филип Бојковић из Математичке гимназије у Београду освојио је бронзу на Међународној информатичкој олимпијади и Балканској информатичкој олимпијади, док је Данило Трнинић из Рачунарске гимназијеу Београду освојио бронзу на Балканској информатичкој олимпијади.

Пријему су присуствовале и вође екипе на Међународној информатичкој олимпијади, проф. др Владимир Миловановић и Владимир Миленковић, као и председник Друштва математичара Србије, проф. др Мирослав Марић.

Овом приликом, министарка је честитала такмичарима на изванредним резултатима, а председник Друштва математичара Србије истакао је да ће Друштво и у наредном периоду радити на унапређивању рада са математичким и информатичким талентима како би, на најбољи начин, репрезентовали Србију на међународним такмичењима.

to-top