Три медаље из програмирања на Међународном такмичењу Џон Атанасов

Екипа Србије је и ове године учествовала на престижном Интернационалном турниру из информатике Џон Атанасов у Шумену, Бугарска (22-26. новембар) у саставу 4 сениора + 4 јуниора + лидери. Чланови екипе су бирани на основу резултата годишњег циклуса такмичења из програмирања које организује Друштво математичара Србије. Резултати екипе су следећи:

Име и презиме Школа Медаља
Алекса Милисављевић Математичка гимназија, Београд сребрна медаља
Павле Мартиновић Математичка гимназија, Београд бронзана медаља
Вељко Радић Математичка гимназија, Београд бронзана медаља

Вође екипе: Иван Стошић (Природно-математички факултет, Ниш) и Јелена Хаџи-Пурић (Математички факултет Београд)

Репрезентацију Србије су чинили и ученици: Филип Ћосовић (Прва крагујевачка гимназија), и још четири ученика Матеметичке гимназије из Београда: Иван Пешић, Алекса Миљковић, Никола Чутурић, Огњен Маринковић.

Резултат сениора Србије је очекивано добар. За јуниоре је такмичење Џон Атанасов прилично захтевно, јер мали програмери у другим земљама имају по програму алгоритме који се код нас не раде ни у средњој школи, тако да су и наши јуниори направили прилично солидан резултат.

На свечаном затварању је истакнуто да и ове године такмичење има такмичаре из светског врха, јер окупља четири од набољих шест екипа са листе ИОИ (Међународна олимпијада из информатике) славних победника.

Честитамо најбољим младим програмерима Србије на успешном наступу у тако јакој конкуренцији.

to-top