Летња школа младих математичара Србије за ученике средњих школа

Дивчибаре, 10 – 18. август 2020. године

У циљу још веће популаризације математике и информатике, Друштво математичара Србије – Подружница Београд наставља идеју летњих школа младих математичара за ученике средњих школа која се темељи на прошлогодишњој успешној Летњој школи за средњошколце на Дивчибарима, вишегодишњем искуству сличних облика окупљања младих математичара у Шупљој Стени, Пецкој, Струги, Крупњу, Петници, Петровцу на мору, Караташу …

Организатор Летње школе младих математичара за ученике средњих школа је Друштво математичара Србије – Подружница математичара Београд, а покровитељ НИС. Са ученицима ће радити чланови најистакнутији стручњаци за рад са обдареним (чланови државне комисије, некадашњи и актуелни олимпијци и истакнути професори)

Летња школа младих математичара Србије за ученике средњих школа је едукативни камп намењен ученицима првог, другог и трећег разреда који су обдарени за математику и који воле математику и сродне науке. Број учесника је ограничен на 60 (три групе по 20 ученика).

У реализацији Летње школе предвиђени су следећи програмски садржаји:

  • двочасовна предавања и двочасовне радионице
  • самостална појединачна или групна излагања учесника
  • спортско – рекреативне активности
  • културно – забавне активности.

Летња школа младих математичара Србије за ученике средњих школа се реализује на Дивчибарима – познатој висоравни и туристиком месту на планини Маљен, која се налази на 120 километара југозападно од Београда. Смештај учесника Летње школе је у хотелу `„Дивчибаре“ на Дивчибарима (трокреветне собе са купатилом) на бази пуног пансиона са додатним хотелским услугама (WI-FI, базен, спортски терени …).

Котизација за учешће ученика у Летњој школи је 27.000 динара. Очекујемо да школе, једининице локалне самоуправе и други донатори своје најбоље младе математичаре награде бесплатним учешћем у Летњој школи, као најбољим начином да се награди труд и таленат младих људи.

Пријављивање за Летњу школу се обавља путем on line формулара, при чему је пријава важећа само уз уплату бар једне од три рате. Регистрација учешћа се врши редоследом пријављивања и уплаћивања, при чему број учесника не може бити већи од 20 по једној групи.

Уплате за Летњу школу младих математичара из средњих школа – Дивчибаре 2020. врши се путем текућег рачуна:

Друштво математичара Србије – Подружница Београд,
број: 250 – 1420000445060 — 09, позив на број 10 – 18 – 08 – 2020.

За оне ученике чије учешће финансирају родитељи обезбеђено је уплаћивање у три рате од 9.000 динара (до 08. јуна, до 08. јула, до 08. августа), при чему се у случају отказа учешћа прва рата не враћа.

Детаљније информације о свим појединостима везаним за Летњу школу могу се добити путем е-маил адресе: letnja.skola.mmss@gmail.com

Eлектронске информације за Летњу школу и формулар за пријављивање учесника налазе се овде.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ТИМ ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ МЛАДИХ МАТЕМАТИЧАРА СРЕДЊИХ ШКОЛА 2020.

to-top