Јуниорска српска математичка олимпијада – ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Српска математичка олимпијада за ученике основних школа биће одржана у суботу, 25.5.2024. у Математичкој гимназији у Београду.

Израда задатака почиње у 13.00.

Молимо наставнике да, најкасније до 20.5.2024, путем електронске поште, на адресу info@dms.rs, пријаве ученике који су пласман на ЈСМО остварили по основу члана 12, став 4, Правилника (пласман међу првих 20 на Државном такмичењу из математике за ученике средњих школа (А категорија), при чему ће на дан одржавања ЈБМО имати мање од 15,5 година).

Ове године Друштво математичара Србије организоваће припреме за све ученике који учествују на ЈСМО. Припреме ће се одржати у хибридном облику. Ученици који су у могућности, могу уживо да их прате на Математичком факултету у Београду (улица Светог Николе 39, Звездара, Београд), а за остале ће бити омогућено праћење путем ZOOM платформе. Сви ученици биће максимално укључени у рад.

Прва три термина припрема су четвртак (16.5.), петак (17.5.) и субота (18.5.) од 17 до 20 часова. Термини за следећу недељу предавачи ће договорити са ученицима. Са ученицима ће радити др Милош Ђорић, лидер екипе на Јуниорској математичкој олимпијади, Срђан Стефановић, заменик лидера и Душан Дробњак.

Како би ученици учествовали на припремама потребно је да одмах попуне следећу гугл форму: https://forms.gle/SeFKJsqEdZoJPKx16.

to-top