Tакмичење ученика средњих школа „HS Algorithm“

 

 

ВАЖНО!!!

Обавештавамо Вас да се рок за пријаву за такмичење HS Algorithm 2023 продужава до 29.4.2023. Због тога се одлажу и квалификације, које ће се одржати 4.5.2023.
Датум главног дела такмичења остаје непромењен.

Са задовољством вас обавештавамо да ће Друштво математичара Србије, Математички факултет и Студентска унија математичара „СУМА“, другу годину заредом организовати такмичење ученика средњих школа „HS Algorithm“ (High School Algorithm).
„HS Algorithm“ је такмичење које за циљ има проверу знања из информатике и математике и развијање тимског духа учесника, као и упознавање средњошколаца са Математичким факултетом. Пријављени тимови ће решавати 10 задатака за чију ће израду у највећој мери бити потребно коришћење логике, као и основно знање из математике и информатике. На такмичење се могу пријавити сви ученици средњих школа у екипама од по 3 до 4 члана. Ове године такмичари ће бити подељени у две категорије – А категорију (ученици одељења која раде по програму Математичке гимназије) и Б категорију (ученици осталих одељења).
„HS Algorithm“ ће се састојати од квалификационог дела и главног такмичења:
Квалификације ће бити одржане 26. априла 2023. године у 20:30 часова, у онлајн формату. Сви пријављени тимови ће радити тест у трајању од 15 минута. Тест ће се састојати од 40 питалица при чему ће 20 питалица бити из математике и 20 питалица из информатике. Најбоље рангирани ће се квалификовати на финални део такмичења на коме ће учествовати 20-25 тимова.
Главно такмичење ће се одржати 21. маја 2023. у просторијама Математичког факултета са почетком у 12 часова. Након свечаног отварања такмичења, тимови ће решавати задатке на папиру у трајању од 2 сата. Пошто задаци буду прегледани, следи свечано затварање догађаја и додела награда најбољим такмичарима.
За најбоље такмичаре обезбеђене су вредне награде. Укупни наградни фонд износи 300.000 РСД = 150.000 (А категорија) + 150.000 (Б категорија).
Пропозиције такмичења и примери задатака за квалификације могу се наћи на веб-страници организације:

https://www.sumamatf.rs/

https://www.sumamatf.rs/propozicije_2023.pdf
Линк ка форми за пријаву је (може се наћи и на сајту организације):

https://forms.gle/MNumnsyJw1dXZapq5

Пријаве ће бити отворене од 03.04. до 22.04. Пре пријаве на такмичење обавезно прочитати пропозиције такмичења.
to-top