Седам медаља на међународном такмичењу из програмирања Џон Атанасов

Сениорска и јуниорска екипа Србије је и ове године учествовала на престижном Међунардном турниру из информатике Џон Атанасов у Шумену, Бугарска (22.-24. новембар 2019). Чланови екипе су бирани на основу резултата годишњег циклуса такмичења из рачунарства које организује Друштво математичара Србије. Резултати екипе су следећи:

 

Име и презиме Место Школа Медаља
Матеја Вукелић Београд Математичка гимназија сребрна медаља
Тадија Шебез Нови Сад Гимназија Јован Јовановић Змај сребрна медаља
Јован Бенгин Београд Математичка гимназија бронзана медаља
Mарко Шишовић Београд Математичка гимназија бронзана медаља
Милош Медић Нови Сад Гимназија Јован Јовановић Змај бронзана медаља
Филип Бојковић Београд Математичка гимназија бронзана медаља
Немања Мајски Сомбор ОШ Доситеј Обрадовић бронзана медаља

 

Такмичење се одвија у два дана. Сваки дан ученици током 5 сати рада решавају по 3 задатка у програмском језику Ц++. И ове године такмичење је окупило одличну екипу аутора задатака и врхунских тренера из света такмичарског програмирања из топ 10 земаља. Драго нам је што се репрезентација Србије одлично представила и у такмичарском и у логистичком сегменту такмичења.

Захваљујемо се Министарству трговине, туризма и телекомуникација на финасијској подршци нашем тиму.

Честитамо најбољим младим програмерима Србије на успешном наступу у тако јакој конкуренцији (96 такмичара у сениорској конкуренцији, 92 такмичара у јуниорској конкуренцији).

Тим лидери Србије Владимир Миловановић и Јелена Хаџи-Пурић су активно учествовали и на радионици посвећеној такмичарском програмирању и раду са младим талентима. Члан Комисије за информатику, Јелена Хаџи-Пурић је обављала улогу chairman-a радионице. Штампа у Бугарској је такође извештавала током турнира о учешћу представника Србије

http://infoshumen.info/novina/uyrkshop-sybra-prepodavateli-i-lideri-na-informatici?fbclid=IwAR0EbiC5NpQJQRvogUv2qT1tqpZd3zAoaWkpuNW54iv4oCsqLwEaDJiFcvM

to-top