HS Algorithm – такмичење за ученике средњих школа

Друштво математичара Србије, Математички факултет у Београду и Студентска унија математичара “СУМА”, организују такмичење за ученике средњих школа – „HS Algorithm“ (High School Algorithm).

“HS Algorithm” је такмичење које има за циљ проверу знања из информатике и математике и развијање тимског духа учесника, као и упознавање средњошколаца са Математичким факултетом. Пријављени тимови ће решавати 10 задатака за чију ће израду у највећој мери бити потребно коришћење логике, као и основно знање из математике и информатике. На такмичење се могу пријавити сви ученици средњих школа у екипама од по 3 до 4 члана.

“HS Algorithm” ће се састојати од квалификационог дела и главног такмичења:

 

Квалификације ће бити одржане 27. априла 2022. године у 20:30 часова, у онлајн формату. Сви пријављени тимови ће радити тест у трајању од 15 минута. Тест ће се састојати од 40 питалица при чему ће 20 питалица бити из математике и 20 питалица из информатике. Најбоље рангирани ће се квалификовати на финални део такмичења на коме ће учествовати максимално 20 тимова.
Главно такмичење ће се одржати 14. маја 2022. у просторијама Математичког факултета са почетком у 12 часова. Након свечаног отварања такмичења, тимови ће решавати задатке на папиру у трајању од 2 сата. Пошто задаци буду прегледани, следи свечано затварање догађаја и додела награда најбољим такмичарима.

За најбоље такмичаре обезбеђене су вредне награде. Укупни наградни фонд износи 150.000 динара.

Пропозиције такмичења, примере задатака као и форма за пријаву на такмичење могу се наћи на веб-страници https://www.sumamatf.rs/HSAlgorithm. Пре пријаве на такмичење обавезно прочитати пропозиције такмичења.

to-top