ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕСНИКЕ ДРЖАВНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

Државно такмичење из математике одржаће се у суботу, 14. маја 2022. године, у Краљеву. Домаћин такмичења је Основна школа “IV краљевачки батаљон”. Свечано отварање такмичења почиње у 9.00ч.
О могућностима смештаја у Краљеву моћи ћете да се информишете путем сајта Основне школе “IV краљевачки батаљон”.
Након прегледања ученичких радова, на сајту Друштва математичара Србије биће истакнути прелиминарни резултати (под шифрама). Од тог тренутка, па до недеље, 15. маја у 7.00ч пре подне, ученицима ће бити омогућено да (искључиво електронским путем) доставе своје евентуалне приговоре. Приговори ће се подносити путем сајта Друштва математичара Србије. Државна комисија ће, након прегледања приговора, објавити коначну ранг листу.

Ученици, који задатке на такмичењу не раде на српском језику, треба да се јаве мејлом Друштву математичара Србије. Њихови наставници треба да се у Основној школи “IV  краљевачки батаљон” у Краљеву јаве Државној комисији за такмичење у суботу 14. маја у 9ч како би превели задатке на одговарајући језик.

Додела признања ће бити организована накнадно и награђени ученици ће о томе бити благовремено обавештени.
Због поклапања термина, биће промењен термин одржавања овогодишње Јуниорске српске математичке олимпијаде. Тачан термин одржавања биће благовремено објављен.

Државна комисија за такмичења ученика основних школа из математике

to-top